Bacon och grönsakslåda

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 30 minuter

En rätt jag hittade på själv från rester i kylskåpet. Perfekt GI-mat!

Ingredienser

  • 10cm aubergine
  • 10cm zucchini
  • 2 palsternackor
  • 50g riven peccoriniost
  • 2 ägg
  • 2dl matlagningsgrädde
  • 140g bacon
  • 50g riven ost (gärna whiskeycheddar)
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och skiva auberginen och zucchinin. Strö över salt på skivorna och låt stå en stund så att vätska drivs ut. Skala och skiva palsternackorna och stek dem mjuka. Stek baconskivorna till önskad knaperhet. Torka av zucchinin och auberginen med lite hushållspapper och gör samma procedur på andra sidan. Stek sedan grönsakerna gyllenbruna. Lägg allt i en ugnsform, hacka vitlöksklyftan och strö ner den i formen. Salta och peppra. Rör ihop ägg, grädde, riven ost och peccorini i en bunke och häll blandningen i formen. Rör runt lite så att allt blandar sig. Riv över lite ost på toppen. Grädda i mitten av ugnen till ytan har fått lite färg och till ägget har stannat helt. Servera exempelvis med en god ruccola och tomatsallad. Receptet kan varieras hur som helst, ta de grönsaker du har hemma, kan också göras vegetariskt utan bacon.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    uppbot 16 augusti 2011

    Jag ändrade lite i receptet. Tog 3ägg. 3dl vispgrädde. Morötter i stället för palsternacka. Lite purjolök med. 3 vitlök och dubbelt med bacon i. Sen behövdes det inte vattna ur grönsakerna när man steker dom. Tog dubbelt med pecorino ost. Och ingen annan ost i. Men strödde prästost ovan på. Detta blev jätte gott!!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben