Bacon- och kräftsås

Serverar: 4 portioner

Servera rätten med ett glas vitt och fredagsmiddagen är i hamn!

Ingredienser

  • 2 paket bacon, à 140 g
  • 1 burk kräftstjärtar i lake, ca 350 g
  • 12 körsbärstomater
  • 150 g champinjoner
  • ½ röd chili, t.ex. spansk peppar
  • 1 knippa persilja
  • 1 msk smör
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk honung
  • 1 påse färsk spenat, 150 g
  • 5 dl lättgrädde, 5 %
  • 1 grönsaksbuljongtärning, gärna med persilja och vitlök
  • 1 dl riven parmesanost
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • Tillbehör
  • Pasta
  • Instruktioner

    1. Strimla baconet och stek det knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper. Låt kräftstjärtarna rinna av. Ansa tomaterna. Ansa och halvera champinjonerna. Kärna ur och strimla chilin. Hacka persiljan.
    2. Fräs tomater och svamp i smör ca 3 minuter. Tillsätt vinäger och honung och fräs ytterligare 1 minut. Blanda ner chili, persilja och spenat och häll över grädden. Smula i buljongtärningen och låt puttra ca 5 minuter.
    3. Vänd i bacon, kräftstjärtar och parmesan. Smaka av med salt och peppar. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten. Blanda redningen i såsen och koka upp.
    4. Servera såsen till nykokt pasta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben