Bacon och ostpannkaka

Serverar: 4 portioner

Jag använde den större mängden av bacon och mjöl och det blev mumsigt värre

Ingredienser

  • 150 g bacon (2 pkt á 140 g)
  • 3 ägg
  • 2 dl riven ost
  • 6 dl mjölk
  • 2-2 ½ dl vetemjöl (2,5 dl)
  • Instruktioner

    Klipp baconskivorna i 2 cm långa bitar. Bryn dem i het panna. Ta upp dem. Pensla långpannan med lite baconfett. Vispa samman äggen, osten och hälften av mjölken. Tillsätt mjölet och rör alltsammans till en slät smet. Blanda i resten av mjölken och de brynta baconbitarna. Häll smeten i en långpanna och grädda i 225 graders ugnsvärme i ca 30 minuter eller tills pannkakan fått gulbrun färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Lena 4 november 2008

    Denna pannkaka vara bara så god. Du får fyra stjärnor av mig.// Lena

    Gyllensparv 9 juni 2009

    Hej Jag testade din Ostpannkaka, den blev ganska god kanske inte riktigt i min smak, man förväntar sig kanske att det skall smaka pannkaka, och så tog jag västerbotten ost och det kanske inte var så bra i denna anrättning. Men den var kul att testa. tack för receptet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben