En underbar 70-tals klassiker som jag helt glömt bort. När det i förra veckan skrevs om gamla 70-tals recept i en lokaltidning. Så vaknade minnet till liv. Jag älskade denna rätt då, men tyckte alltid att det var för lite ost i.
Nu gjorde jag den efter mitt huvud med lite förändringar som gjorde den saftig och suverän.
På bilden serverad med en ”kryddrökig pizzasallad” som jag uppfann i samma veva.
Båda recepten blev så bra så de hamnade på MK.
Ingredienser
4 korvbröd
200 g brieost
280 g bacon (2 paket)
1 msk fransk osötad senap
1 msk majonnäs
1 klyfta vitlök
Instruktioner
- Sätt ugnen på 275 grader, övervärme eller grill.
- Blanda majonnäs, senap och pressad vitlök. Bred blandningen på insidan av korvbröden. Skär brieosten i ca 1 centimeter tjocka skivor i samma längd som korvbröden. Tryck ner osten i brödet som en korv. Lägg 1 baconskiva på längden över öppningen på brödet.
- Vira 3 baconskivor tätt överlappade runt varje bröd.
Sätt in i övre delen av ugnen i ca 15 minuter, till baconen ser brynta och knapriga ut.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Enkelt att tillaga, perfekt mellanmål Samt rensa frysen på korvbröd