Baconlindad fläskfilé med senapssås

Serverar: 4 portioner

En enkel rätt för finare bjudningar som går att förbereda en dag innan servering.

Ingredienser

  • 550 g fläskfilé
  • 1 paket bacon
  • 1 tsk italiensk salladskrydda
  • 2 krm paprikapulver
  • 2 tsk franska örter
  • 4-5 msk gräslök
  • 4-5 msk persilja
  • sås
  • 3 dl grädde
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 3 msk dijonsenap
  • steksky
  • 1 dl creme fraice
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda alla kryddor i en skål. Rensa filen från senor. Lägg ut bacon tätt på en skärbräda och lägg filén ovanpå. Ta kryddblandningen och klappa fast kryddorna på filén. Linda sedan baconskivorna runt filén. Ta en ugnsäker form med folie vikt som en skål. Lägg filen i den och stek i ugn i 35 min på 250 grader. Låt filen vila i 5-10 minuter efteråt.
    2. Sås: Koka grädde, buljong, och senap i 10 minuter. Vispa i steksky och creme fraice och smaksätt ev med salt och peppar.
    3. Servera med pressad potatis

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mammas 28 mars 2008

    Mycket god och enkel fläskfile såsen var kanon med buljongen och senapen. Uppskattad av hela familjen, en rätt jag absolut lagar igen. MVH Maria

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben