Baconlindad fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Lite festligare måltid som passar bra med ett glas rött.

Ingredienser

  • 1 pkt bacon
  • 1 fläskfilé
  • 1 hel vitlök
  • Potatis
  • Olja
  • Soya
  • Vinäger
  • Rosépeppar
  • Svartpeppar
  • 1 hel röd chili
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Bryn lätt på fläskfilén i smör på stekpannan. Tag av och snitta små snitt längst med hela fläskfilén.
    2. Blanda olja, vinäger, soya i en mortel och krossa vitlöken, peppar, chilin, salt och peppar. Gnid in i skårorna på fläskfilén och även runt om.
    3. Ta en längd bacon i taget och rulla in runt fläskfilén.
    4. Stoppa in i ugnen i en ungssäker form på 175grader i ca 40minuter.
    5. Skär ner potatisen i klyftor med skal för en krispigare smak och stek i stekpanna med mycket smör tills dom fått en härlig brun färg.
    6. Till detta passar det bra med en grönpepparsås och ett glas rött, jag rekomenderar Santa Ines isla de maipo som är ett bra alternativ till en lite starkare måltid.
    7. Dekorera med färska örter och grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben