Baconlindad fläskfilé med vårgrön ärtsås

Serverar: 4 portioner

Missa inte den här såsen!

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 1 pkt bacon
  • Stekning
  • Smör
  • 1 dl vatten eller vitt vin
  • Sås
  • 1 pkt gröna ärter
  • 2 scharlottenlökar
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk vanlig senap
  • ½ smulad buljongtärning
  • Lite steksky eller buljong
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Linda in filén i bacon och fäst med tandpetare. Bryn filén på medelvärme runt om.
    2. Späd med vatten eller vin och efterstek under lock på svag värme ca 10-15 minuter.
    3. Köttet ska vara genomstekt men lätt rosa.
    4. Gör under tiden såsen. Tina ärterna och kör dem i matberedare eller mixer tillsammans med löken.
    5. Lägg purén i en kastrull med crème fraiche, senap och buljongtärning.
    6. Värm under omrörning och späd med lite steksky till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.
    7. Skär filén i skivor.
    8. Servera med potatis i någon form eller ris.
    9. Lycka till! Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Sandrew 13 april 2009

    Vi åt detta till påskmiddag då de kändes som en vårig rätt. Tyckte att såsen passade jättebra till köttet och den pressade potatisen vi valde att ha till. Såsen kommer jag att göra flera gånger, tror den även kan passa jättebra till fisk och fågel. Den kändes fresh och ny. Så tack för ett bra recept!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben