Baconlindad fylld kycklingfilé

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Enkel, god och snabblagad kycklingrätt

Ingredienser

  • 4 kycklingfileér
  • 8 baconskivor
  • 30 g babyspenat (1 handfull färsk spenat)
  • 4 soltorkade tomater i olja
  • 50 g fetaost
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 ½ dl crème fraiche
  • 1 ½ dl grädde, valfri fetthalt
  • 3 msk kinesisk soya
  • 1 tsk sambal oelek
  • Instruktioner

    1. Finhacka tomater och babyspenat. Pressa vitlöken. Mosa fetaosten. Blanda.
    2. Skär en ficka i kycklingfileérna och stoppa i fyllningen. Linda om 2 baconskivor.
    3. Blanda grädde, creme fraiche, soya och sambal oelek. Har du fyllning över, häll i det också.
    4. Bryn kycklingfileérna runt om. Lägg i en ugnsfast form. Häll över såsen.
    5. Stek i ugnen, 200 grader i ca 30 minuter.
    6. Servera med ris eller klyftpotatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Emz94 13 juni 2011

    Sjukt god kyckling. Hade det till mitt yrkesprov i skolan! :)

    frele1 15 juni 2011

    Tack:) Håller faktiskt med, den ÄR god:))

    heleeena 5 september 2011

    Supergott och superenkelt!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben