Baconlindade kycklinglårfiléer fyllda med dadlar och ärthummus

Serverar: 4 portioner

Sötma och sälta gifter sig fint i dessa goda och saftiga kycklingrullar. De serveras med en härligt grön ärthummus, sötsyrlig morotssallad och knapriga mandlar.

Ingredienser

  • 8 kycklinglårfiléer
  • 8 dadlar
  • 8 skivor bacon
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Ärthummus
  • 3 dl gröna ärter
  • 1 kruka basilika
  • ½ dl pinjenötter
  • 4 msk olivolja
  • 50 g parmesanost
  • Morotssallad
  • 4 morötter, orange eller blå morötter
  • 40 g ärtskott
  • 8 dadlar
  • 2 msk balsamvinäger
  • 4 msk olivolja
  • Flingsalt
  • Nymalen svartpeppar
  • Tillbehör
  • 2 dl mandlar
  • ½ tsk olja
  • ½ tsk salt
  • 12 steklökar
  • Smör till stekning
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader.
    2. Lägg ut kycklinglårfiléerna på en skärbräda, banka eventuellt ut dem lite. Salta och peppra. Lägg ut en kärnfri dadel på varje och rulla ihop. Linda in en baconskiva runtom. Sätt en tandpetare i varje. Stek rullarna runtom i lite smör. Lägg rullarna i en ugnsfast form och sätt in mitt i ugnen i ca 10 minuter.
    3. Ärthummus: Mixa basilika, ärter, pinjenötter och olivolja. Riv parmesanosten och vänd ner i hummusen.
    4. Morotssallad: Hyvla morötterna på en mandolin eller med en osthyvel. Lägg upp skivorna på ett fat och blanda med ärtskott. Rör ihop balsamvinäger och olivolja och droppar över. Strö över flingsalt och nymalen svartpeppar.
    5. Rosta mandlarna i en stekpanna, droppa i oljan och vänd runt. Strö över saltet och häll upp mandlarna på ett fat med hushållspapper. Skala och dela lökarna på mitten. Stek dem i lite smör.
    6. Servera kycklingen med mandlarna, ärthummusen, steklökarna och morotssalladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben