Baconpannkaka

Serverar: 4 portioner

Jag äter alltid söt sylt till pannkaka (jordgubb) men det går lika bra med ex lingonsylt.

Ingredienser

  • 2 pkt bacon
  • 4 dl vetemjöl
  • 8 dl mjölk
  • 5 ägg
  • Salt
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Smörj en stor ugnssäker form, 20 x 30 cm, upp på kanterna. Klipp baconet i strimlor och lägg det i formen.
    3. Låt det bli tjocka strimlor, eftersom baconskivorna sitter ihop. Sätt in formen i ugnen tills baconet blivit lite stekt, ca: 5 minuter.
    4. Häll mjölet i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Häll sedan i resten av mjölken. Vispa sist i äggen. Salta lätt. Häll smeten över baconet medan formen fortfarande är het, så blir pannkakan hög och fluffig.
    5. Grädda den i 25 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Bappi 1 februari 2010

    Suveränt gott :-) /kram Bappi

    Laurisen 14 mars 2012

    riktigt god :D lagade den för några veckor sen

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben