Bärsangria med rosévin

Serverar: 5-6 portioner

Sockerlagen kan göras i förväg och stå färdig i kylen

Ingredienser

  • Sockerlag
  • 1 dl vatten
  • 1 dl rårörssocker
  • Sangria
  • 1 apelsin
  • 1 citron
  • 250 g jordgubbar
  • 250 g hallon eller vinbär
  • 2 kanelstänger
  • 1 dl persikolikör
  • 1 flaska rosévin
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten och socker till det smält. Låt svalna och ställ i kylen.
    2. Tvätta apelsinen och citronen. Skiva halva frukterna och pressa juicen ur den andra halvan. Halvera jordgubbarna. Lägg fruktskivorna, fruktjuicen, jordgubbar, övriga bär, kanel och mycket isbitar i en rymlig kanna och häll på sockerlagen och likören. Häll sist på vinet och låt stå kallt en liten stund innan det serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben