Kyckling i rosévin

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En jättegod och lätt vårlunch. Hittade den i Expressen för en massa år sedan. Jag lagar rätten ganska ofta och den är lika uppskattad varje gång. Absolut värt att prova.

Ingredienser

  • 450 g kycklinglårfilé
  • smör till stekning
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk nymald svartpeppar
  • ½ tsk torkad timjan
  • 2 dl rosévin
  • 1 msk koncentrerad kycklingfond
  • ½ dl vatten
  • 400 g konserverade cocktailtomater
  • 150 g champinjoner i bitar
  • 250 g skalad steklök
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 6 salladslökar i bitar
  • Instruktioner

    1. Torka av lårfiléerna och dela i lite mindre bitar. Bryn bitarna i smör i en stekpanna. Lägg över i en traktörpanna och salta och peppra. Slå på rosévin, kycklingfond, vatten och tomaterna och låt pannan sjuda under lock i 15 min. Stek under tiden champinjoner och steklök i stekpannan. Slå över i grytan och låt koka med en stund. Red av grytan med majsstärkelse utrört i lite vatten. Låt koka upp och tillsätt salladslöken. Rör om och smaka av. Dekorera med färsk timjan och servera med surdegsbröd eller baguette.
    2. Ett tips med steklöken. Lägg löken i en bunke och slå på kokande vatten. Låt stå några minuter. Skölj sen med kallt vatten så går det lättare att skala och man slipper tårarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Zinfandel
    Drick ett neutralt vitt vin, drick ett ljust rosévin med viss sötma...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben