Skink- och olivbröd

Serverar: 10 portioner

Smakar utmärkt till en kopp te under den kalla årstiden eller till ett glas svalt rosévin under den varmare delen av året.

Ingredienser

  • 8 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 4 tsk bakpulver
  • 6 ägg
  • 1½ dl olivolja
  • ½ dl Dansukker ljus sirap
  • 2½ dl kesella
  • 2 dl torrt, vitt vin
  • 200 g riven, stark ost
  • 100 g riven parmesanost
  • 250 g tärnad, rökt skinka
  • 1 dl gröna oliver med pimientos
  • 1 dl finstrimlad purjolök
  • ½ dl finhackad basilika
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader.
    2. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en skål.
    3. Vispa samman ägg, olja, sirap, kesella och vin och blanda samman med de torra ingredienserna. Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda väl.
    4. Häll smeten i en smord och lätt mjölad avlång form.
    5. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 1 timme.
    6. Känn med en sticka att brödet är torrt i mitten. Stjälp upp på galler och låt svalna.
    7. Smakar utmärkt till en kopp te under den kalla årstiden eller till ett glas svalt rosévin under den varmare delen av året.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben