Olivbröd

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 2 timmar

200 grader ca 15 min.

Ingredienser

  • ½ pkt jäst
  • 4 dl ljummet vatten
  • Ca 8-10 dl vetemjöl special
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • Flingsalt efter tycke
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i bunken och häll över det ljumna vattnet. Pressa i vitlöken. Häll i mjölet. Häll på ¼ dl olivolja över degen innan jäsning Rör ej mera!! Oljan går in i degen ändå. Jäs i ca 30 min.
    2. Baka ut till 2 längder. Pensla med olivolja. Flingsalt strös över. Jäs igen ca 30 min.
    3. In i ugn i 200° ca 15 min De skall få lite färg innan de är klara. Låt kallna på galler under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben