Olivbröd Krav

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Gott nyttigt lättlagat bröd till vardags.

Ingredienser

  • 400 g dinkelfullkornsmjöl (Krav)
  • 400 g fullkornsrågmjöl (Krav)
  • 1 kg lantvetemjöl (Krav)
  • 1 liter vatten (35 grader)
  • 1 dl olivolja
  • ½ dl sirap
  • 100 g jäst
  • 110 g svarta oliver utan kärnor
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Häll i 35-gradigt vatten i assistenten. Lös upp jästen i degspadet och tillsätt olivolja, salt, sirap och dom hackade oliverna. Tillsätt mjölet, men spar lite till utbakningen.
    2. Arbeta ihop till en blank och smidig deg. Jäs degen övertäckt i ca 30 minuter.
    3. Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Arbeta in mer mjöl om det behövs. Knåda åter degen smidig. Dela degen i fyra delar. Forma delarna till fyra limpor. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt eller i formar.
    4. Låt jäsa i 20-30 minuter under bakduk. Grädda i 200 grader mitt i ugnen ca 45 min.
    5. Låt dem svalna på ett galler.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben