Ölbröd Krav
Serverar:
4 portioner
Tid:
2 timmar
Gott bröd till vardags.
Ingredienser
1 kg dinkelmjöl (Krav)
500 g lantvetemjöl (Krav)
300 g grovt rågmjöl (Krav)
50 g vetekli
1 liter öl (37 grader)
2 msk sirap
75 g jäst
Salt
Instruktioner
Häll den 37-gradiga ölen i assistenten. Lös upp jästen i degspadet och tillsätt salt, sirap och mjölet, men spar lite till utbakningen.
Arbeta ihop till en blank och smidig deg. Jäs degen övertäckt i ca 30 minuter.
Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Arbeta in mer mjöl om det behövs. Knåda åter degen smidig.
Dela degen i fyra delar. Forma delarna till fyra limpor. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt eller i formar.
Låt jäsa i 20-30 minuter under bakduk.
Grädda i 200 grader mitt i ugnen ca 45 min Låt dem svalna på ett galler.
Liknande recept
Olivbröd Krav
1 h 30 min
4
Potatisbröd krav
3
1 h 30 min
4
Morotsbröd krav
5
1 h 30 min
4
2
Tomatbröd (Krav)
5
2 h
4
1
Banan & Lingonlimpa
4
1
1
Grovmalen leverpastej
5
2 h
15-20
1
Ägg i skärselden (Uorgo in purgotorio bolugnese)
4.7
30 min
4
3
Ångad torsk med gräslökskräm
30 min
4
Pasta på en kvart
15 min
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!