Ägg i skärselden (Uorgo in purgotorio bolugnese)

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Detta recept hittade jag i ett äggpaket ijons. Jisses, det är t.o.m. godare än vad det ser ut! För att klara av hela receptet med 6 ägg krävs en stekpanna med ca 28 cm diameter. Annars … reducera receptet. Lock är ett krav för att få äggen välstekta. Har du dessutom en gjutjärnspanna så bibehålls värmen under hela måltiden.

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 1 stor gul lök, gärna grovhackad
  • 400 g körsbärstomater på burk
  • 6 ägg
  • 2 msk smör- och rapsolja
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1 dl parmesanost eller din egen favorit, grovriven
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Fräs löken i smör- och rapsolja. Blanda in köttfärsen, salta och peppra. Låt steka några minuter. Tillsätt tomaterna med spad. Låt puttra 5 minuter. Rör om då och då.
    2. Strö över osten. Gör sex gropar i köttfärssåsen med en sked och knäck försiktigt ett ägg i varje grop. Salta äggen efter egen smak. Strö över med svartpeppar. Sänk värmen och sätt på ett lock och låt allt puttra 5-8 minuter.
    3. Servera med råstekt potatis, pasta? Välj själv. Låt smaklökarna leka!

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    blackred 6 november 2011

    Den här rätten är kanon. Tveka inte!!!!!! Martin.

    Mistys 7 november 2011

    Här testade vi idag. Mycket gott och uppskattat av hela familjen. Jag som äter LCHF åt det med en sallad. Familjen fick pasta. Håller med föregående kommentar .....testa!

    dodo1964@live.se 16 juni 2013

    Det var super gott

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben