Ägg i skärselden (Uorgo in purgotorio bolugnese)
Detta recept hittade jag i ett äggpaket ijons. Jisses, det är t.o.m. godare än vad det ser ut! För att klara av hela receptet med 6 ägg krävs en stekpanna med ca 28 cm diameter. Annars … reducera receptet. Lock är ett krav för att få äggen välstekta. Har du dessutom en gjutjärnspanna så bibehålls värmen under hela måltiden.
Ingredienser
500 g nötfärs
1 stor gul lök, gärna grovhackad
400 g körsbärstomater på burk
6 ägg
2 msk smör- och rapsolja
Salt
Vitpeppar
1 dl parmesanost eller din egen favorit, grovriven
1 krm svartpeppar
Instruktioner
- Fräs löken i smör- och rapsolja. Blanda in köttfärsen, salta och peppra. Låt steka några minuter. Tillsätt tomaterna med spad. Låt puttra 5 minuter. Rör om då och då.
- Strö över osten. Gör sex gropar i köttfärssåsen med en sked och knäck försiktigt ett ägg i varje grop. Salta äggen efter egen smak. Strö över med svartpeppar.
Sänk värmen och sätt på ett lock och låt allt puttra 5-8 minuter.
- Servera med råstekt potatis, pasta? Välj själv.
Låt smaklökarna leka!
Liknande recept
Kommentarer (3)
Den här rätten är kanon. Tveka inte!!!!!! Martin.
Här testade vi idag. Mycket gott och uppskattat av hela familjen. Jag som äter LCHF åt det med en sallad. Familjen fick pasta. Håller med föregående kommentar .....testa!
Det var super gott