Tomatbröd (Krav)

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar

Gott, nyttigt, lättlagat bröd till soppa.

Ingredienser

  • 200 g grahamsmjöl (Krav)
  • 500 g lantvetemjöl (Krav)
  • 1 kg rågsikt (Krav)
  • 1 liter vatten (37 grader)
  • 100 g torkade tomater
  • ½ dl olivolja
  • 2 msk sirap
  • 75 g jäst
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Häll 37-gradigt vatten i assistenten.
    2. Strimla de torkade tomaterna. Lös upp jästen i degspadet och tillsätt de torkade tomaterna, salt, sirap, oljan och mjölet, men spar lite till utbakningen.
    3. Arbeta ihop till en blank och smidig deg.
    4. Jäs degen övertäckt i ca 30 minuter.
    5. Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Arbeta in mer mjöl om det behövs. Knåda åter degen smidig.
    6. Dela degen i fyra delar. Forma delarna till fyra limpor. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt eller i formar.
    7. Låt jäsa i 20-30 minuter under bakduk.
    8. Grädda i 200 grader mitt i ugnen ca 45 min. Låt dem svalna på ett galler.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4
    2

    Kommentarer (1)

    Lennart_58 9 november 2009

    Åhh så gott, jättegott, tack o 5P.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben