Gott, nyttigt, lättlagat bröd till soppa.
Ingredienser
200 g grahamsmjöl (Krav)
500 g lantvetemjöl (Krav)
1 kg rågsikt (Krav)
1 liter vatten (37 grader)
100 g torkade tomater
½ dl olivolja
2 msk sirap
75 g jäst
Salt
Instruktioner
- Häll 37-gradigt vatten i assistenten.
- Strimla de torkade tomaterna. Lös upp jästen i degspadet och tillsätt de torkade tomaterna, salt, sirap, oljan och mjölet, men spar lite till utbakningen.
- Arbeta ihop till en blank och smidig deg.
- Jäs degen övertäckt i ca 30 minuter.
- Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Arbeta in mer mjöl om det behövs. Knåda åter degen smidig.
- Dela degen i fyra delar. Forma delarna till fyra limpor. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt eller i formar.
- Låt jäsa i 20-30 minuter under bakduk.
- Grädda i 200 grader mitt i ugnen ca 45 min. Låt dem svalna på ett galler.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Åhh så gott, jättegott, tack o 5P.