Glutenfritt tomatbröd

Vacker form kan du få på dina bröd om du bakar dem i sockerkaksformar. Vill du ha fastare yta runt om, stjälp ut brödet när det är nästan färdiggräddat och grädda 5-10 minuter utan form.

Ingredienser

  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • Ca 9 dl, 500 g glutenfri mix
  • 1 dl fibrex
  • 1 tsk salt
  • 1 msk oregano
  • 2 msk olja
  • Knappt 1 dl brödsirap
  • 1 paket, 50 g jäst för söta degar
  • 2 st, 1½ litersformar
  • Ev sesamfrön el glutenfritt skorpmjöl till formarna
  • Instruktioner

    1. Värm de krossade tomaterna till ca 37°.
    2. Häll mix, fibrex, salt, kryddor, olja och sirap i matberedarens bunke. Smula över jästen.
    3. Häll tomatkrosset i bunken och kör med degkrokarna på låg hastighet ca 5 minuter tills degen blandats ordentligt.
    4. Häll upp degen i annan skål och täck eller låt jäsa i matberedarens bunke ca 30 minuter. Smörj under tiden formarna. Bröa ev med sesamfrön eller glutenfritt skorpmjöl
    5. Arbeta degen med en slev eller degskrapa i skålen. Tag i lite mer mjöl tills degen känns smidig.
    6. Dela degmängden och fördela i de båda formarna. Låt jäsa över täckta 30 minuter.
    7. Värm under tiden ugnen till 250°.
    8. Sätt in brödformarna på en plåt. Sänk ugnsvärmen till 200°.
    9. Grädda 30 minuter. Känn med en provsticka att bröden är torra innan du avslutar gräddningen.
    10. Stjälp upp och låt svalna på galler.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (3)

    Aems 5 februari 2010

    Tack för receptet :)

    lisam 15 juli 2010

    blev mycket lyckat!

    killerduck 17 september 2013

    Jätte gott bröd! Funkade jätte bra att ha i morot och ha i cirka 200-300g mjölk :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben