Mikrojäst olivbröd

Serverar: 16 portioner

Ett enkelt och snabbt bröd att baka, men mycket gott.

Ingredienser

  • 5 dl vatten, 37 grader
  • 25 g jäst
  • 1 msk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 msk smör
  • ca 14 dl vetemjöl
  • ca 3/4 dl strimlade svarta oliver
  • Instruktioner

    Smula ner jästen i en bunke och rör ut den i lite av det fingervarma vattnet. Tillsätt resterande vatten, salt , socker, smör och så mycket mjöl så att det blir en smidig deg. Lägg över degen i en bunke som tål mikrovågsugn. Jäs degen 4 minuter på upptiningsläge i mikrovågsugnen. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda in oliverna och eventuellt mer mjöl. Forma degen till en rulle, dela den i 16 bitar och forma runda bullar. Jäs dem övertäckta ca 1,5 - 2 timmar. Grädda 10 - 12 minuter i 250 gr. varm ugn

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben