Olivbröd

Serverar: 8 portioner

Gott och saftigt olivbröd med soltorkade tomater.

Ingredienser

  • 3 dl naturell lättyoghurt
  • 3 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 tsk salt
  • 7 dl vetemjöl
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 5 dl grahamsmjöl
  • 35-40 gröna oliver
  • 6-7 soltorkade tomater
  • Instruktioner

    Blanda och ljumma yoghurt och vatten till 37 grader. Lös upp jästen i degspadet och tillsätt olivolja och salt.Tillsätt mjölet men spara lite till utbakningen. Arbeta ihop allt till en smidig deg. Jäs degen övertäckt i 30min. Arbeta in oliverna och de soltorkade tomaterna (hackade). Forma till 4 st tekaketjocka platta runda bröd. Låt dom jäsa 20-30min under bakhanduk. Grädda i 225grader mitt i ugnen i 15 min. Ät så nygräddade som möjligt. tips: Måste bröden bakas i förväg så går det utmärkt att frysa in dom. ta upp dom och tina dom i mikro eller ugn före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben