Bärtårta på mandelbotten
Serverar:
4 portioner
En festlig GI-dessert.
Ingredienser
Tårtbotten
125 g mandel
2 msk flytande honung
2 ägg
Fyllning
2 dl vispgrädde
1 msk osötad jordgubbssylt
1 dl färska jordgubbar
1 dl hallon
1 dl blåbär
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa mandlarna i en mixer och lägg i en bunke. Blanda mandlarna med honung och ägg så att det blir en smet.
Tryck ut i kanterna på en form med löstagbarkant. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter. Låt kallna.
Vispa grädden och blanda i sylten. Fördela grädden över bottnen. Skölj och dela jordgubbarna och fördela över tårtan. Toppa med hallon och blåbär.
Liknande recept
Chokladtryffeltårta med mandelbotten och chokladmintgelé
5
45 min
15-20
1
frukt och bärtårta
3.5
10
1
Bärtårta
14
Glace au four med mandelbotten
5
10-12
Bärtårta med apelsin
5
1
Bärtårta med ingefärskräm
35 min
14
Enkel bärtårta
3.8
8 h 20 min
16
Bärbakelser med mandelbotten och citronkräm.
5
18
2
Chokladpaj med mandelbotten
3
8
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!