Bärtårta på mandelbotten

Serverar: 4 portioner

En festlig GI-dessert.

Ingredienser

  • Tårtbotten
  • 125 g mandel
  • 2 msk flytande honung
  • 2 ägg
  • Fyllning
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk osötad jordgubbssylt
  • 1 dl färska jordgubbar
  • 1 dl hallon
  • 1 dl blåbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Mixa mandlarna i en mixer och lägg i en bunke. Blanda mandlarna med honung och ägg så att det blir en smet.
    3. Tryck ut i kanterna på en form med löstagbarkant. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter. Låt kallna.
    4. Vispa grädden och blanda i sylten. Fördela grädden över bottnen. Skölj och dela jordgubbarna och fördela över tårtan. Toppa med hallon och blåbär.

    Liknande recept

    3.8
    8 h 20 min
    16

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben