frukt och bärtårta

Serverar: 10 portioner

En kalorisnål frukt- och bärtårta som smakar både fräscht och gott!

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 3/4 dl vetemjöl
  • 1/2 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Fyllning
  • 1 dl Kesella, jordgubb&lime
  • 250 g jordgubbar
  • 1 msk strösocker
  • Garnering
  • 1 1/2 dl Kesella, jordgubb&lime
  • frukt och bär, t ex nektariner, physalis, jordgubbar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 150 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör försiktigt ner det i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad form ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter. Låt kakan kallna. Dela den i två bottnar. Bred Kesella på den undre botten. Mosa jordgubbarna med sockret och fördela det över. Lägg på den andra botten. Bred över resterande Kesella och dekorera med frukt och bär i skivor eller halvor.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    zoccolo 27 oktober 2010

    Hur många kalorier är det i den ca? :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben