Jag älskar chokladtårta och har testat mig fram till denna perfekta variant enligt min smak. Det är INTE flingsalt på tårtan (vilket i och för sig kanske är jättegott) utan lite sparklingflingor (inköpta i den engelska butiken i Söderhallarna i Stockholm.
Ingredienser
200 g mörk Marabou choklad
150 g smör
3 ägg
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
Instruktioner
- Smält smör i micro eller på spis.
Smält choklad i micro eller på spis.
Vispa ägg och socker.
Blanda mjöl och bakpulver.
Blanda ihop allt.
Smöra och bröa en form.
Ugn 175 grader, 35 minuter.
- När tårtan har kallnat toppar jag den med Betty Crockers Rich & Creamy Chocolate Fudge, finns att köpa i den engelska butiken i Söderhallarna i Stockholm och i välsorterade livsmedelsbutiker.
Liknande recept
Kommentarer (0)