Bästa chokladtårtan

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 45 minuter

Jag älskar chokladtårta och har testat mig fram till denna perfekta variant enligt min smak. Det är INTE flingsalt på tårtan (vilket i och för sig kanske är jättegott) utan lite sparklingflingor (inköpta i den engelska butiken i Söderhallarna i Stockholm.

Ingredienser

  • 200 g mörk Marabou choklad
  • 150 g smör
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Smält smör i micro eller på spis. Smält choklad i micro eller på spis. Vispa ägg och socker. Blanda mjöl och bakpulver. Blanda ihop allt. Smöra och bröa en form. Ugn 175 grader, 35 minuter.
    2. När tårtan har kallnat toppar jag den med Betty Crockers Rich & Creamy Chocolate Fudge, finns att köpa i den engelska butiken i Söderhallarna i Stockholm och i välsorterade livsmedelsbutiker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben