Bästa morotskakan - glutenfri

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Morotskakan är utan mjöl och helt underbart saftig. Dessutom enkel att göra. Jag lovar att den blir en favorit!

Ingredienser

  • 3 dl finrivna skånska morötter
  • 3 ekologiska ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl mald mandel
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1½ tsk bikarbonat
  • 1½ tsk kanel
  • ½ dl skånsk rapsolja
  • 4 msk flytande margarin till formen
  • Ströbröd till formen
  • Icing
  • 100 g rumstempererat smör
  • 100 g Philadelphiaost
  • 2 dl florsocker
  • 2 msk vanillinsocker
  • Mandelspån till garnering
  • Instruktioner

    1. Ta ut smöret och Philadelphiaosten ur kylen. Riv morötterna och bröa formen.
    2. Vispa ägg och socker, sen mandelmjöl, bakpulver, bikarbonat och kanel. Tills sist matolja och rivna morötter. Häll smeten i den bröade formen och baka i 45 minuter på 175 grader. Har du en AGA-spis passar den vanliga ugnen, topp höger, bäst.
    3. När smöret blivit rumsvarmt - vispa ihop alla ingredienser utom mandelspån till en icing. När kakan är klar och svalnad, vänd den upp och ner och bred över icing. Strö på mandel.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (3)

    Viola10 24 januari 2012

    Fantastiskt god och saftig morotskaka. Kommer att göra den fler gånger. Tack för receptet! :) // Kerstin

    Linushagstrom 28 maj 2013

    Ströbröd i en glutenfri kaka? Kan bli jobbigt!

    Nanne62 20 juni 2013

    Det finns ju ströbröd av majs

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben