Bästa rotfruktsgratängen

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 10 minuter

Bästa gratängen! Superbra om man äter LCHF och vill få i sig nått riktigt gott till köttet.

Ingredienser

  • 1 kålrot
  • 1 stor palsternacka
  • 4 morötter
  • 1 gul lök
  • 3 ½ dl västerbottensost
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 tsk torkad timjan
  • 1 ½ krm riven muskotnöt
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader. Skriva rotfrukterna fint och koka i vatten ca 5 minuter. Blanda allt i en bunke och häll sedan i en ugnssäker form. Sätt in formen i ugnen och lägg över aluminiumfolie när gratängen fått lite färg. Stek gratängen i ugnen totalt ca 50 minuter.
    2. Servera gärna med finare kött av nöt.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    OneHeart737 13 juli 2011

    Har precis ätit detta och den var underbart god! Jag tog purjolök istället för gul lök och hoppade över timjan och muskoten. Lättlagat och super gott, tack för ett mumsigt recept!

    Gunvor068 10 september 2011

    Inget riktigt LCHF resept, enligt LCHF är en underjordenmat okej,kålrot, palsternacka ej okej.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben