Bailey's & Kahlua tårta

Serverar: 12 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En god tårta med smak av Bailey's och Kahlua

Ingredienser

  • Botten
  • 75 g mörk blockchoklad
  • 100 g margarin eller smör (ej smält)
  • 1 ½ dl strösocker
  • 3 ägg
  • ¾ dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • Fyllning 1
  • 1 dl aprikosmarmelad
  • Fyllning 2
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 msk baileys (likör)
  • 1 msk strösocker
  • Garnering
  • 75-100 g hackad mandel
  • 2-3 msk kahlua (kaffelikör)
  • 1-2 dl vispgrädde
  • 10-15 st vindruvor och/eller flagad choklad
  • Instruktioner

    1. Smält chokladen. Rör matfett och socker poäst. Tillsätt äggen, ett i taget under omrörning. Blanda i chokladen och mjöl blandat med bakpulver.
    2. Häll smeten i en smord och bröad, rund form, ca 18 cm i diameter. Grädda på galler i nedre delen av ugnen i 175°C, ca 50 minuter. Låt kallna.
    3. Dela kakan. Bred marmelad på en av bottnarna. Vispa grädden. Smaksätt med Baileys och socker. Bred 1/3 av den ovanpå marmeladen och resten runtom tårtans kant och ovanpå.
    4. Blanda den hackade mandeln med så mycket Kahlua att den blir kladdig och garnera kanten med den. Tips!!! Låt gärna den hackade mandeln stå och safta sig i kahluan några timmar eller över natten så absorberas all vätska av mandeln. På så sätt får mandeln mer kahlua-smak och fäster ännu lättare på sidan av tårtan.
    5. Vispa grädden och använd resten av Kahluan för att smaksätta den. Spritsa eller klicka ut grädden ovanpå tårtan. Garnera med vindruvor och/eller flagad choklad (skär med osthyvel).
    6. Hållbarhet och förvaring: Förvara tårtan i kylskåp. Där håller den sig minst 5 dagar, men är godast efter ca 1 dygn så gör gärna tårtan kvällen före servering.

    Liknande recept

    3.8
    2 h 30 min
    6-8
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben