Bajadera - Karins goda kakor
Recept från forna Jugoslavien. Sött men gott.
Ingredienser
1 kg strösocker
1 dl vatten
2 hg hasselnötter
2 hg valnötter
2 pkt Guld Marie eller 2 pkt Digestivekex
300 g smör
Ev chokladpulver
Blockchoklad
Instruktioner
Socker och vatten smältes i en kastrull.
Nötterna males eller hackas mycket fint.
Kexen "kavlas" till smulor. Nötter och kaksmulor blandas med sockersmeten. Koka snabbt ihop massan och ta av kastrullen.
Tillsätt smöret när massan svalnat något. Dela massan i två delar. Häll första delen i en långpanna.
Smält en blockchokladkaka eller ta chokladpulver och blanda i andra delen.
Häll över denna massa ovanpå första i långpannan.
Riv blockchoklad över och låt stå i kylskåp ca två timmar. Skäres i bitar.
Liknande recept
Karins amerikanska bananbröd (kaka)
5
1 h 20 min
1
Karins smulpaj
4.6
4-6
12
Gullans kaka
4.4
30 min
35
14
Sätofta kakor
1 h
4
Kulla Kakor
3.5
20
1
Karin´s Svartvinbärsstek
4.6
4-6
8
Kronans kaka
10-12
Kakor med fyllning
4.3
20
3
Polenta kaka med hallon
5
8-10
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!