Bajadera - Karins goda kakor

Recept från forna Jugoslavien. Sött men gott.

Ingredienser

  • 1 kg strösocker
  • 1 dl vatten
  • 2 hg hasselnötter
  • 2 hg valnötter
  • 2 pkt Guld Marie eller 2 pkt Digestivekex
  • 300 g smör
  • Ev chokladpulver
  • Blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Socker och vatten smältes i en kastrull.
    2. Nötterna males eller hackas mycket fint.
    3. Kexen "kavlas" till smulor. Nötter och kaksmulor blandas med sockersmeten. Koka snabbt ihop massan och ta av kastrullen.
    4. Tillsätt smöret när massan svalnat något. Dela massan i två delar. Häll första delen i en långpanna.
    5. Smält en blockchokladkaka eller ta chokladpulver och blanda i andra delen.
    6. Häll över denna massa ovanpå första i långpannan.
    7. Riv blockchoklad över och låt stå i kylskåp ca två timmar. Skäres i bitar.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben