Baka onsdag, skär torsdag

Serverar: 15 portioner

Himla god chokladkaka

Ingredienser

  • 200 g margarin
  • 3 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 dl kakao
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • Glasyr
  • 2 dl grädde
  • 2 dl socker
  • 2 msk sirap
  • 100 g blockchoklad i bitar
  • 100 g kallt margarin
  • Instruktioner

    1. Smält maragarin. Blanda ner socker och ägg i margarinet. Blanda mjöl med kakao, vaniljsocker och bakpulver, rör ner i margarinblandningen. Smörj en pappersklädd plåt. Bred ut smeten på plåten. Grädda i 20 min i 175 grader. Vänd kakan upp och ner på bakplåtspapper, och dra försiktigt av pappret i botten.
    2. Glasyr: Låt grädde, socker, sirap och choklad koka under omrörning tills glasyren tjocknar. Ta kastrullen från värmen och vispa ner margarin i klickar. Bred krämen över kakan. Låt sedan kakan stå kallt och stelna. Skär i rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    amaral 30 november 2009

    såååååååååå god

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben