Bakad citronkräm med kokostopping

Serverar: 4 portioner

Detta recept tyckte jag lät spännande när man ska baka en citronkräm, så jag var tvungen att pröva det. Tummen upp får det av mig.

Ingredienser

  • 1 vaniljstång
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 dl socker
  • Saft av 4 citroner (2 dl)
  • Finrivet skal av 2 citroner
  • 6 äggulor
  • 2 passionsfrukter
  • 1 dl kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 170 grader.
    2. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp 3 dl grädde, socker, vaniljfrön och finrivet citronskal.
    3. Vispa äggulorna och blanda med citronjuice och den varma grädden. Sila genom en finmaskig sil och häll upp i små portionsformar. Ställ dem i en form med höga kanter. Koka upp vatten och häll i formen så att det täcker ungefär upp till halva portionsformarna. Ställ in i ugnen ca 45 minuter. Låt dem svalna i vattenbad och ställ sedan kallt i minst 2 timmar.
    4. Vispa resterande grädde lätt, dela och gröp ur passionsfrukterna.
    5. Toppa citronkrämen med grädde, passionsfrukt och kokosflingor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben