Bakad laxsida med bacon och parmesankräm

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 45 minuter

Ljuvligt god.

Ingredienser

  • Ca 800 g lax i hel bit, gärna mittbiten
  • Salt
  • Peppar
  • Parmesankräm
  • 400 g naturell färskost
  • 1 - 1½ dl riven parmesanost
  • Ca 3 msk färskriven pepparrot
  • Topping
  • 1 pkt bacon, ca 140 g
  • Ca 60 g rucola
  • Smör och olja till stekning
  • Servering
  • Smör och persiljeslungad färskpotatis
  • kokta morötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader, gärna varmluft.
    2. Putsa och torka av laxbiten och lägg den i en ugnsfast form. Strö över salt och peppar.
    3. Parmesankräm: Blanda ihop alla ingredienserna. Salta och peppra.
    4. Fördela krämen jämnt över laxen och ugnsbaka i 10 min.
    5. Stäng av ugnen och låt laxen stå kvar på eftervärme i ca 15 min. Under tiden, dela baconet i mindre bitar och knaperstek i en panna med lite olja.
    6. Låt rinna av på en bit hushållspapper.
    7. Fräs upp rucolan i en het panna med lite smör, salt och peppar precis före servering. Lägg sedan rucola och bacon på laxen.
    8. Servera gärna med smör och persiljeslungade färskpotatisar och kokta morötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben