Banan- och blåbärsmuffins.

Serverar: 24 portioner

Gott med banan och blåbär..

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl special
  • 1 dl fiberhavregryn
  • 2 dl farinsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 banan, stor
  • 1 dl filmjölk
  • 2 ägg
  • ½ dl olja, neutral smak
  • 2 dl blåbär, färska eller frysta
  • Instruktioner

    1. Ugnstemperatur 225º
    2. Tillagning: Sätt på ugnen. Ställ extra stadiga muffinsformar på en plåt.
    3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
    4. Mosa bananen i en större bunke.
    5. Rör först ner filmjölk, ägg och olja, sedan den torra blandningen.
    6. Vänd ner blåbären försiktigt. Bli inte förskräckt, smeten blir gråbrun. Fördela smeten i formarna.
    7. Grädda i mitten av ugnen 10 - 12 min.

    Liknande recept

    4.7
    35 min
    12
    18

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben