Banan- och jordgubbskaka

Serverar: 14 portioner

En otroligt saftig kaka med jordgubbar, banan och glasyr.

Ingredienser

  • 2 st ägg
  • 2½ dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • ½ tsk mald kanel
  • 1 dl mjölk
  • 100 g smör, smält
  • 4 dl vetemjöl
  • 1-2 st bananer, mosade
  • 15-20 st jordgubbar, frysta eller färska
  • 1 msk socker
  • Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 2-3 tsk vatten
  • Garnering
  • Jordgubbsströssel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader.
    2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, salt, kanel, mjölk och smält smör. Rör om ordentligt. Blanda ner mjöl och mosad banan till en slät smet.
    3. Häll smeten i en smord och bröad limpform, ca 1½ liter. Dela jordgubbarna på mitten, strö socker på dem och lägg dem på ytan.
    4. Grädda kakan mitt i ugnen i 45-55 minuter. Låt den kallna i formen innan du stjälper upp den.
    5. Blanda florsocker och vatten till en lagom tjock glasyr.
    6. Häll glasyren i en liten plastpåse och klipp av ett av hörnen. Ringla glasyren över kakan och strö över strössel.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben