Bananbiffar med het tomatsås

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 30 minuter

Potatismos över? Bananer som börjar bli bruna? Vilken tur du har! Då kan du laga denna enkla och roliga rätt och överraska dig själv och barnen med något riktigt gott även på en vardag.

Ingredienser

  • Biffarna
  • ca 700 g potatismos
  • ca 2 bananer (gärna väldigt mogna)
  • Grädde om du har
  • 1-2 ägg
  • 1-2 dl vetemjöl
  • Salt
  • Peppar
  • ev Muskot efter smak
  • 25-50 g smör
  • Sås
  • 1 gul lök
  • 1 burk (400 g) krossade tomater
  • 1/4 tsk vinäger
  • Curry (stark)
  • Salt
  • Peppar
  • Berbere (stark etiopisk kryddblandning)
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Mosa bananerna och blanda med övriga ingredienser till en "klickbar" smet (ungefär som potatismoset var från början). Ställ åt sidan.
    2. Hacka och fräs löken mjuk i rikligt med smör. Pudra över curry och fräs en liten stund till. Häll på övgiga ingrediemser och låt koka ihop utan lock medans du steker biffarna.
    3. Hetta upp smör i en stor stekpanna så att det puttrar och stek 'matskedsstora' klickar av bananmoset i het panna. Fyll på med smör och fortsätt tills moset är slut.
    4. Servera biffarna med såsen och ev en enkel grönsallad. (Vill man kan man även ha stekt bacon till)

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    blekegreven 15 juni 2011

    Nästa gång jag får potatismos över ska jag komma ihåg att ta en bild...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben