Bananchoklad muffins

Serverar: 14 portioner

Tid: 20 minuter

Goda och lättbakade muffins

Ingredienser

  • 3 bananer
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 50 g smör
  • 150 g dajmchoklad, Marabou
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ dl mjölk
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader Smält chokladen i vattenbad och rör sedan ner smöret i den smälta chokladen. Blanda samman de torra ingredienserna. Vispa ägg och socker pösigt. Mosa bananerna. Rör ner chokladen i äggblandningen och tillsätt sedan bananerna och mjölken. Rör ner mjölblandningen (sikta gärna i mjölet) och rör tills smeten blivit slät. Häll smeten i stora muffinsformar (ca 1 dl smet/form). Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Sikta gärna över lite florsocker före servering.

    Liknande recept

    30 min
    20
    4.2
    30 min
    12
    12

    Kommentarer (1)

    Tengai 28 januari 2011

    Tack för receptet, de här blev väldigt saftiga och goda! Mums

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben