Banankaka med glass och passionsfrukt

Serverar: 8 portioner

Snabb sund mat, enkla vardagsrecept. Kcal/portion: 509 GI: 83

Ingredienser

  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 g grovhackade valnötter
  • 2 stora mogna bananer
  • 1 msk smör till formen
  • 2 msk kokos
  • Lättvaniljglass
  • Passionsfrukt
  • Rkokos
  • Finstrimlat limeskal
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smörj en avlång sockerkaksform, 1,5 liter, och bröa den med kokos.
    3. Vispa smör och socker smidigt, tillsätt ett ägg i taget och rör till en jämn smet.
    4. Tillsätt vaniljsocker, blandat med vetemjöl, bakpulver och valnötter och rör till en jämn smet. Skala och skiva bananerna och blanda ner dem i smeten. Häll i formen och grädda i nedre delen av ugnen, ca 45 minuter.
    5. Lägg en kula vaniljglass på en skiva banankaka, strö över lite passionsfrukt, rostad kokos och limeskal.

    Liknande recept

    5
    1 h
    10-12
    1
    4.8
    1 h
    10
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben