Dessa muffins är perfekt till frukost eller söndagsbrunch istället för rostat bröd.
Ät dem varma direkt från ugnen med honung och tjock yoghurt.
Ingredienser
2 dl grahamsmjöl
2 dl majsmjöl
1 msk bakpulver
1 ägg
2 msk flytande honung
1 ½ dl mjölk
2 bananer
Servering
1 ½ dl turkisk yoghurt
Honung
Instruktioner
Smörj lätt 18 små muffinsformar. Sätt ugnen på 180 grader.
Lägg grahamsmjöl, majsmjöl, bakpulver, uppvispat ägg och honung i en matberedare och blanda.
Häll i lite mjölk i taget och kör till dess smeten är mjuk.
Skala bananerna, skär dem i bitar och vänd ner dem i muffinssmeten.
Fördela smeten i formarna och grädda dem i 12-15 minuter eller till dess de höjt sig och fått fin färg.
Ta ut formarna och låt muffinsen svalna lite innan de serveras med honung och yoghurt.