Bananmuffins med honung och yoghurt

Serverar: 18 portioner

Tid: 25 minuter

Dessa muffins är perfekt till frukost eller söndagsbrunch istället för rostat bröd. Ät dem varma direkt från ugnen med honung och tjock yoghurt.

Ingredienser

  • 2 dl grahamsmjöl
  • 2 dl majsmjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 ägg
  • 2 msk flytande honung
  • 1 ½ dl mjölk
  • 2 bananer
  • Servering
  • 1 ½ dl turkisk yoghurt
  • Honung
  • Instruktioner

    1. Smörj lätt 18 små muffinsformar. Sätt ugnen på 180 grader.
    2. Lägg grahamsmjöl, majsmjöl, bakpulver, uppvispat ägg och honung i en matberedare och blanda. Häll i lite mjölk i taget och kör till dess smeten är mjuk.
    3. Skala bananerna, skär dem i bitar och vänd ner dem i muffinssmeten.
    4. Fördela smeten i formarna och grädda dem i 12-15 minuter eller till dess de höjt sig och fått fin färg.
    5. Ta ut formarna och låt muffinsen svalna lite innan de serveras med honung och yoghurt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben