Bananmuffins med malteserkula á la viktväktarna
7 poäng
Himmelrike! Dessa fettsnåla bananmuffins med sötad Philadelphiaost och en malteserkula på toppen kommer garanterat att sprida lycka bland både barn och vuxna. De går dessutom utmärkt att frysa.
De här fettsnåla muffinsen är delikat söta. De kommer garanterat att få hela familjen på gott humör!
Ingredienser
200 g vetemjöl
2 tsk bakpulver
100 g råsocker
75 g master foods maltesers
25 g smör
25 g kvarg lätt 1%
1 st ägg
1 dl lättmjölk 0,5%
1 tsk vaniljsocker
1 liten banan, mosad
100 g färskost max 5%
1 tsk råsocker
Instruktioner
- Värm ugnen till 180°.
- Använd om möjligt en muffinsform och sätt 8 pappersformar i den.
- Blanda mjöl och bakpulver i en medelstor skål. Tillsätt 100 g råsocker och blanda väl. Ta undan 8 malteserkulor till dekoration och dela resten i halvor och lägg dem i skålen.
- Blanda ägg, vaniljarom, smält smör, kvarg och mjölk och rör ihop med de torra ingredienserna. Tillsätt bananmoset, men rör inte för mycket! Det ska bara precis blandas.
- Häll smeten i formarna.
Grädda i 20-25 minuter tills de svällt upp och är gyllenbruna. Ta ut och låt svalna.
- Vispa färskost och en tsk råsocker med elvisp sp att sokret smälter. Bred det på muffinsen och sätt en malteserkula på toppen.
- Försök att inte blanda ihop smeten alltför mycket. Då sväller den inte och muffinsen blir degiga. De går bra att frysa och vi rekommenderar att frysa dem en och en, så du inte riskerar att äta för många när du ändå tinat en hel påse.
Liknande recept
Kommentarer (0)