Bananmuffins med malteserkula á la viktväktarna

Serverar: 8 portioner

Tid: 40 minuter

7 poäng Himmelrike! Dessa fettsnåla bananmuffins med sötad Philadelphiaost och en malteserkula på toppen kommer garanterat att sprida lycka bland både barn och vuxna. De går dessutom utmärkt att frysa. De här fettsnåla muffinsen är delikat söta. De kommer garanterat att få hela familjen på gott humör!

Ingredienser

  • 200 g vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 100 g råsocker
  • 75 g master foods maltesers
  • 25 g smör
  • 25 g kvarg lätt 1%
  • 1 st ägg
  • 1 dl lättmjölk 0,5%
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 liten banan, mosad
  • 100 g färskost max 5%
  • 1 tsk råsocker
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 180°.
    2. Använd om möjligt en muffinsform och sätt 8 pappersformar i den.
    3. Blanda mjöl och bakpulver i en medelstor skål. Tillsätt 100 g råsocker och blanda väl. Ta undan 8 malteserkulor till dekoration och dela resten i halvor och lägg dem i skålen.
    4. Blanda ägg, vaniljarom, smält smör, kvarg och mjölk och rör ihop med de torra ingredienserna. Tillsätt bananmoset, men rör inte för mycket! Det ska bara precis blandas.
    5. Häll smeten i formarna. Grädda i 20-25 minuter tills de svällt upp och är gyllenbruna. Ta ut och låt svalna.
    6. Vispa färskost och en tsk råsocker med elvisp sp att sokret smälter. Bred det på muffinsen och sätt en malteserkula på toppen.
    7. Försök att inte blanda ihop smeten alltför mycket. Då sväller den inte och muffinsen blir degiga. De går bra att frysa och vi rekommenderar att frysa dem en och en, så du inte riskerar att äta för många när du ändå tinat en hel påse.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben