Barbaras amerikanska smulpaj

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 40 minuter

Använd en 25 cm i diam stor pajform. Pajen blir både saftig och knaprig på en och samma gång. Den här pajen är vår favorit allt sedan år 1994.

Ingredienser

  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 2 ½ dl brun farin
  • 1 ½ tsk malen kanel
  • 125 g kallt bakmargarin eller smör
  • Fyllning
  • 6 - 8 äpplen, helst svenska
  • Saft av 1 pressad citron
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser till smuldegen i en matberedare,använd pulsknappen. Eller hacka samman ingredienserna i en bunke med gaffel.
    2. Skala äpplena och riv dem grovt på ett råkostjärn direkt ner i pajformen. Blanda det rivna med citronsaften och fördela de rivna äpplena jämt i pajformen.
    3. Fördela smuldegen ovanpå och grädda pajen ca 30 min i mitten av ugnen. Bjud gärna vaniljsås till.

    Liknande recept

    4.7
    20 min
    5-7
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben