Barnens favoritlax

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Recept från barnens farmor. Superenkelt och mycket uppskattat av barnen. Absolut en favoriträtt hos oss.

Ingredienser

  • 4 laxfiléer
  • 500 g hackad spenat
  • Muskotnöt
  • Vitpeppar
  • Salt
  • 400 g kräftost
  • 2 dl creme fraiche
  • Dill (frusen)
  • Instruktioner

    1. Lägg spenaten i botten av en ugnsfast form ca 2 cm tjockt.
    2. Krydda spenaten med muskotnöt
    3. Salta och peppra laxfiléerna och lägg dem över spenaten.
    4. Blanda kräftost, creme fraiche och dill efter smak och häll blandningen över laxen.
    5. Ställ in i ugnen på 175 grader ca 40 min, tills laxen är klar. (använder man frusen spenat och frusen lax tar det dubbla tiden)
    6. Serveras med kokt potatis och rårivna morötter

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    bitten56 11 januari 2014

    Tack för du delat med dig av detta recept. Vi njöt när vi åt. Längtar redan till nästa gång, för det blir många gånger till. Hälsa farmor. Det blir en klar 5:a.

    missQ 2 februari 2014

    Jag tyckte att det var jättegott. Barnen är skeptiska till spenat men det gick ganska bra trots det.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben