Barnmat Torskrätt med dillsås

Tips: Buljongen i såsen kan bytas ut mot t.ex mjölk/matgrädde eller så går den bra att ha i 50/50.

Ingredienser

  • 400 g torsk
  • 3 dl ris
  • 5 dl ärtor
  • 4 morötter, normalstora
  • Smör
  • Vetemjöl
  • Dill
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka fisken mjuk. Skölj riset & koka den enligt beskrivning. Skala och skär morötterna i små bitar, koka upp och häll i ärtorna sist.
    2. Spara buljongen från fisken och använd denna till såsen.
    3. Ta fram en kastrull och häll i ca 4 dl av kokvattnet från fisken (eller så mycket som behövs). Vispa ner några matskedar mjöl och koka upp under omrörning. Lägg i en stor klick smör och krydda med peppar och dill.

    Liknande recept

    4.2
    5 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben