Barnvänlig Kinamat

Smarrigt recept som kommer från Sisterfood´s matblogg För mer sting, servera sambal vid sidan om.

Ingredienser

  • 400 g kycklingfilé, bröst eller lår
  • 200 g finstrimlade bambuskott
  • 8 champinjoner, även de finstrimlade
  • 1-2 dl cashewnötter
  • Rapsolja att woka i
  • Ris att servera till
  • Marinad/sås
  • 1/2 dl sesamolja
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 msk hoisinsås
  • 1 msk risvinäger eller 2 msk torrt vitt vin
  • 1/2 dl finhackad vårlök eller purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt och peppar
  • 1/2 dl svag kycklingbuljong
  • 1 msk maizena
  • Instruktioner

    1. Till 2 vuxna och 2 små barn.
    2. Blanda alla ingredienser till såsen utom buljong och maizena. Skär kycklingen i smala strimlor och lägg ner i marinaden. Låt ligga i 20-30 minuter, medan du kokar riset. Förbered även en redning genom att vispa ut maizenan i kycklingbuljongen. Hetta upp en wok eller stekpanna så att den ryker. Häll i oljan. Ta upp kycklingköttet ur marinaden och lägg i woken (spara marinaden!). Stek under omrörning på högsta värme tills det är genomstekt. Lägg i bambuskotten och champinjonerna och stek lite till. Rör ner redningen i marinaden och häll i alltihop i woken. Sänk värmen och låt puttra i tre-fyra minuter. Precis innan servering blandar du i cashewnötterna.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    5-6
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben