Basilika- och vaniljglass
Serverar:
6-8 portioner
God och ovanlig smak kombination...
Ingredienser
3 dl vispgrädde
1 kruka basilika
3 äggulor
3 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
Choklad
Instruktioner
Koka upp 1 dl av grädden. Repa bladen av basilikan och lägg ner dem i grädden att dra 1 timme.
Mixa basilikagrädden. Vispa äggulor och socker. Vispa grädden. Blanda den med äggsmeten och vaniljsockret. Vänd till sist ner basilikagrädden.
Häll glasskrämen i en skål. Täck och ställ den i frys. Rör försiktigt i smeten efter ca 1 timme. Frystid 3-4 timmar.
Servera i skålar, riv lite choklad över glassen innan du serverar.
Liknande recept
Vaniljglass med hjortronsylt och grädde
4
Vaniljglass med jordnötter och digestivekex
4
Havretoscaäpplen med vaniljglass eller vaniljsås
30 min
4
Ripplad vaniljglass
12
Banan med vaniljglass och apelsinsås
4
25 min
4
Himmelsk choklad- och vaniljglass
5
4 h 30 min
6
1
Petits-chouxbakelse fylld med vaniljglass och toppad med chokladsås
30 min
15
Äppeltarteletter med vaniljglass
4
Basilika- och tomatfisk i ugnen
4
45 min
4
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!