Basilika- och vaniljglass

Serverar: 6-8 portioner

God och ovanlig smak kombination...

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 kruka basilika
  • 3 äggulor
  • 3 msk florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Choklad
  • Instruktioner

    1. Koka upp 1 dl av grädden. Repa bladen av basilikan och lägg ner dem i grädden att dra 1 timme.
    2. Mixa basilikagrädden. Vispa äggulor och socker. Vispa grädden. Blanda den med äggsmeten och vaniljsockret. Vänd till sist ner basilikagrädden.
    3. Häll glasskrämen i en skål. Täck och ställ den i frys. Rör försiktigt i smeten efter ca 1 timme. Frystid 3-4 timmar.
    4. Servera i skålar, riv lite choklad över glassen innan du serverar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben