Basilikabiffar i grädd- och tomatsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En supergod vardagsrätt som stod med i buffétidningen för ca 10 år sedan. Pasta är godast till.

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 1 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 1 msk lökpulver
  • 1 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 msk fryst hackad basilika
  • 400 g passerade tomater
  • 2 dl vispgrädde
  • 1-2 msk soja
  • 2 msk fryst basilika
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Mät upp ströbröd, lökpulver (går bra att ta vanlig hackad lök också om man föredrar det) och basilika i en bunke. Lös upp buljongtärningen i lite vatten. Slå det på ströbrödet. Tillsätt ägget , blanda väl. Låt svälla 5 min. Tillsätt mer vätska om smeten verkar hård. Blanda i färsen och rör om väl.
    2. Stek små köttfärsbiffar i smör och för över dom i en gryta. Slå på tomaterna, grädden, soja och basilika. Låt småputtra 5 min. Smaka av med mer salt och peppar om så behövs. Servera med tagliatelle.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben