Basilikapotatis med parmesan

Serverar: 4-6 portioner

God potatissallad gjord med färskpotatis. Den är lika god till både kött och fisk!

Ingredienser

  • 800-1000 g färskpotatis
  • ca 25 blad färsk basilika
  • 1 dl grovt hackad persilja
  • 2 msk vinäger
  • 1 1/4 dl olivolja
  • 1 dl finriven parmesanost
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Instruktioner

    1. Skrapa eller borsta potatisarna rena. Koka upp vatten och koka dem ca 15 minuter eller tills de känns mjuka.
    2. Gör under tiden såsen. Finhacka basilika och persilja, gärna i mixer eller matberedare. Tillsätt vinäger samt oljan droppvis under gång. Tillsätt ost, salt, peppar och den pressade vitlöken. Häll av kokvattnet från potatisen. Låt den ånga av och svalna något.
    3. Skiva eller tärna potatisen om den är stor. Häll över såsen och rör om försiktigt. Servera potatissalladen varm eller kall.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben