Pizza med sparris, ärtkräm och parmesan

Serverar: 2 portioner

GOTT! Om du vill ha utan kött uteslut skinkan bara.

Ingredienser

  • Ärtcrème
  • 300 g frysta tinade gröna ärtor
  • 2 msk olivolja
  • Grön tabasco
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Pizzabotten
  • En rulle pizzadeg
  • Topping
  • 100 - 150 g färsk eller fryst grön sparris (tinade och delade på längden)
  • ca 200 g körsbärstomater delade på mitten
  • 75-100 g parmesanost
  • Svartpeppar
  • 70 gram lufttorkad skinka
  • Färsk basilika till garnering
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 g
    2. Ärtcrème: Mixa tinade ärtor och olivolja till en krämig röra. Smaksätt med salt, vitpepparn och grön tabasco. Smaka av väl.
    3. Rulla ut pizzabottnen och bred ut ärtkrämen .
    4. Topping: Fördela sparris och tomater på pizzan. Riv 50 gram av parmesanosten och strö över innan gräddning. Grädda pizzan i mitten av ugnen cirka 15 minuter. När cirka 7 minuter återstår kan du lägga på skinkan i valfritt stora bitar eller så lägger du på den när pizzan är klar. Låt svalna något och garnera med hyvlad parmesan, basilikablad och några varv med pepparkvarnen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben