Stekt sparris med balsamvinäger och parmesan

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Balsamvinägern har en fin sötma som gör sig bra tillsammans med parmesan och färsk stekt sparris.

Ingredienser

  • 1 knippe grön grön sparris (450 g)
  • 2 msk Zeta Olivolja Classico Extra Vergine
  • havssalt
  • 2 msk Zeta Balsamvinäger Sigillo Rosso I.G.P
  • 3 msk Zeta Olivolja
  • lite nymald svartpeppar
  • Zeta Storbit Parmigiano Reggiano 22 mån eller
  • Zeta Grana Padano D.O.P. 20 månader, hyvlad
  • Instruktioner

    1. Skär bort den nedersta delen på sparrisstjälkarna. Stek på hög värme i lite olivolja ca 2 minuter, krydda med havssalt under tiden. Lägg på ett fat.
    2. Blanda vinäger och olivolja och ringla över. Krydda med svartpeppar och strö på hyvlad parmesanost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben