Basilikasill med parmesan

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 30 minuter

Här möts Sverige och Italien på sillbodert

Ingredienser

  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl parmesanost, färskriven
  • 1 kruka basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 msk olivolja
  • ca 420 g 5-minuterssill, (1 förpackning)
  • Instruktioner

    Blanda majonnäs och gräddfil i en skål. Kör den rivna parmesanosten, basilika, vitlök och olivolja i matberedaren. Har man ingen matberedare kan man finhacka basilikan och pressa vitlöken istället. Blanda basilikablandningen med majonnäsen och gräddfilen. Låt sillen rinna av och skär i mindre bitar. Vänd ner i krämen. Skeda över i en glasburk och låt stå svalt i några timmar, gärna ett dygn, före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben