Basilikatorsk i kapprock

Serverar: 2 portioner

Ingredienser

  • 2 torskfiléer ca 300 g
  • salt och peppar
  • 1 bit squash ca 150 g
  • 8 körsbärstomater
  • 2 kvistar färsk basilika eller 1/2 tsk torkad
  • 1 msk olivolja
  • (2 smörgåspapper eller bitar av folie)
  • sås
  • 4 msk matlagningsyoghurt eller lättcreme fraiche
  • 1 msk sweet chilisås
  • 5-6 hackade basilikablad
  • lite salt
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Salta och peppra fiskfiléerna lätt. Lägg dem på var sitt smörgåspapper. Riv några basilikablad över varje filé. Skiva squashen ganska tunt. Stek den nästan mjuk i lite matfett i stekpanna, salta. Halvera körsbärstomaterna. Lägg squash och tomathalvor på fisken. Toppa med ytterligare några basilikablad och ringla på olja. Vik ihop papperet till ett paket med skarven på ovansidan. Lägg paketen i en ugnseldfast form och ställ in i ugnen cirka 15 minuter. Rör under tiden ihop alla ingredienser till såsen. Lägg upp ett torskpaket på vardera tallriken och bjud nykokt potatis eller ris till samt basilikasåsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben