Sill i kapprock

Serverar: 4 portioner

Kapprock betyder i det här fallet att man klär in sillen i papper. Under stekningen blåser paketet upp sig till en liten ballong.

Ingredienser

  • 4 urvattnade saltsillfiléer
  • 2 gula lökar
  • 60 g smör
  • 4 stora ark smörpapper
  • 1 dl dill
  • 1 äggvita
  • 1 dl matolja
  • Kokt potatis
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka löken och fräs den i hälften av smöret på låg värme så att den blir mjuk och gyllenbrun. Finhacka dillen.
    2. Dubbelvik smörpappersarken och smöra i mitten där sillen ska ligga med resten av smöret. Lägg en filé på varje smörpapper, fördela lök och dill på sillen.
    3. Vispa upp äggvitan. Pensla äggvita runt om där det dubbelvikta pappret möts.
    4. Vik nu från ena sidan till den andra många småveck, så att sillen blir instängd i ett halvmåneformigt kuvert.
    5. Hetta upp ett par stekpannor, häll i olja och lägg i kapprockarna, ett par åt gången. Stek bara på ena sidan och ös med oljan flera gånger så pappret blir brunt och blåser upp sig som en ballong.
    6. Servera med kokt potatis. Lite smör hör till som smakförhöjare.
    7. Sillen kan bytas ut mot lax eller tonfisk från burk.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben